Thursday, 31 May 2018

Scrub Garam Buluh Marine Essence

Hai hai hai pembaca blog zahra..zahra doakan korang sihat selalu ๐Ÿ˜

Hari ni zahra nak memperkenalkan scrub mulus berhantu nih iaitu Scrub Garam Buluh Marine Essence. Zahra pakai dulu pun sebab ada masalah kulit la, mula2 taknak percaya tp bila guna eh eh, ada perubahan.. alhamdulillah.

Zahra pakai ni sbb ada eczema kat muka, muka jadi merah, kering. Tak bestla kan, nk mekap pun tak best. By the way, bukan zahra jer terjebak, adik beradik yg lain pun ikut trjebak guna scrub mulus garam buluh ni. ๐Ÿ˜‰


scrub_garam_buluh_marine_essence


Tadaaa, ni la rupa scrub tuuu. Scrub garam buluh ni best sgt sebab bau dia ya allah, bila bukak 1 rumah bole bau.. wangi yakkmat dan texture dia pun halus je, tak kasar. Sesuai utk muka dan badan.

Oh ya, scrub ni sesuai utk seluruh badan taw, termasuk muka sekali. From face to toe. Haa gitu๐Ÿ˜

Masa zahra kena eczema tu ya allah, semua orang tegur.. takmo takmo keluar rumah, malu. Sehinggakan zahra kena jumpa doktor pakar. Teruk bebeno masalah ni kan. And now i feel confident, beautiful with my skin. Sangat puas hati sbb kulit jd moist, bersih. Hanya pakai sebab ezcema, tp masalah lain juga turut takde. Jerawat, parut2 jerawat juga semakin hilang๐Ÿ’ƒ

Ape yg zahra suka sangat dengan scrub ni sebab ada shea butter dan honey extract. Itu la yg menyebabkan kulit jd lembut dan membantu kulit bermasalah.

Kenapa perlu scrub muka?

Walau kita pakai bedak je pun, scrub muka ni tetap kena masuk dlm routine penjagaan muka sebab scrub penting untuk jaga kecantikan dan kebersihan kulit.

Tugas2 scrub ni sebenarnya utk

1. Deep cleansing, yg mana facial wash tak dapat hilangkan tu, kita scrub la jawabnya. Scrub juga bantu elak masalah kulit berminyak, pori2 membesar dengan jayanya.

2. Buang sel2 kulit mati. Apa akan jadi sekiranya kita tak buang sel2 kulit mati tu? Haa, tu yang duk kata aku pakai apa tak jadi pun, tak berkesan pun. Itu laa, scrub membantu kulit jd mulus, kalo kulit muka tu bila mekap tambah peloles dan smooth je.

So, zahra suggest la kat korang, sekurang-kurangnya scrub juga muka paling malas seminggu sekali.

Kelebihan ber 'scrub':
1. Menyingkirkan sel kulit mati
2. Memudarkan parut2 kat badan/muka
3. Melicinkan kulit
4. Mengelakkan pori2 tersumbat
5. Memudahkan penyerapan produk wajah

Jangan ingat zahra sorang je taw terjebak, depa semua ni pun terjebak sama. Tu la rahsia depa makin cantik tuu.


scrub_garam_buluh_marine_essence


Korang da sabar nak try scrub ni ke? Sabar naa, zahra nk bgtaw dlu sapa yg sesuai pakai scrub nih. Orang yg macam mana ni kan

1. Orang yg kulit berminyak
2. Orang yg suka mekap
3. Mereka yg mengalami kulit kering
4. Mereka yang ada masalah kulit kusam
5. Mereka yg takde masa, buzy
6. Mereka yg tak konsisten

Buzy dan tak konsisten macam mane? Mereka yg takde masa nak tumbuk kunyit nak lumur madu bagai kat muka tu dan badan tu sesuai sangat dengan scrub nih.

Jom zahra belanja dulu testimoni2 pengguna scrub kita ni.. apa kata diorang๐Ÿ˜


scrub_garam_buluh_marine_essence

scrub_garam_buluh_marine_essence



scrub_garam_buluh_marine_essence

scrub_garam_buluh_marine_essence

scrub_garam_buluh_marine_essence

scrub_garam_buluh_marine_essence


Oh ye, korang jangan risau taw, bahan2 dalam scrub ni semua organik je. Meh zahra citer ye bahan2 dia.

1. Garam Buluh
    ● The only one scrub yg ada garam buluh.
    ● Menyingkirkan toksin dan asid dalam badan
    ● Menyerap vitamin
    ● Membekalkan tenaga pada badan

2. Frankincense Oil (aromaterapi)
    ● Menggalakkan penyembuhan luka
    ● Anti Penuaan
    ● Melawan kedutan

3. Almond Kernel Powder
    ● Menyental kekotoran
    ● Memudarkan parut
    ● Menyerlah kesegaran kulit

4. Vitamin E (anti oksida)
    ● Anti penuaan
    ● Membaiki kulit bermasalah

5. Eucalyptus Oil (minyak kayu putih)
    ● Membantu utk pernafasan, sinus & alergik
    ● Mengatasi kulit berminyak
    ● Menghilangkan bau badan

6. Lavender Oil (aromaterapi)
    ● Menenangkan
    ● Mempercepatkan penyembuhan parut
    ● Menyembuhkan luka terbakar dan gigitan serangga.

7. Licorice Extract (Akar Manis)
    ● Mencerahkan kulit & mengurangkan pigmentasi
    ● Membaiki tona wajah tidak sekata
    ● Memudarkan garis2 halus
    ● Mengembalikan seri wajah

8. Mulberry Extract
    ● Mencerahkan kulit & mengurangkan pigmentasi
    ● Mencerahkan tona kulit tidak sekata
    ● Anti oksida

9. Walnut Shell Powder
    ● Mengelupas sel kulit mati
    ● Menyahkan kekotoran dan minyak
    ● Melembutkan kulit

10. Honey Extract (pelembap semulajadi)
     ● Melembapkan kulit
     ● Membaiki kulit bermasalah
     ● Anti penuaan
     ● Membersihkan pori wajah

11. Jojoba Seed Oil (pelembap semulajadi)
     ● Melembapkan kulit
     ● Mengawal rembesan kelenjar minyak
     ● Mengurangkan alergi kulit

12. Shea Butter (pelembap semulajadi)
     ● Anti oksida
     ● Merawat masalah kulit
     ● Menganjalkan dan melembapkan kulit kering

Berapa kerap kita perlu scrub muka dan badan?

Kat sini, zahra suggest uols hanya scrub 2x seminggu. Tidak boleh scrub hari2 ataupun 2x sehari. Terlalu kerap juga menyebabkan kulit jd semakin kering.

Ataupun uols nak seminggu sekali pun boleh, yang penting masukkan scrub dalam routine penjagaan diri uols.๐Ÿ˜

Testimoni Scrub Garam Buluh Marine Essence

Cara penggunaan scrub kat badan dan muka.

1/ Basahkan muka/badan dulu, then sental manja2 je kat badan.
2/ Guna 3 jari utk gosok2 manja kat muka.

uols yang nak cuba atau nak tanya apa2 pasal scrub ni boleh tekan icon dibawah ye. Untuk pembaca blog zahra, uols akan dapat special discount. Harga 1jar scrub ni hanya RM44.30. 


No comments:

Post a Comment