Thursday, 8 June 2017

PREMIUM BEAUTIFUL SET BERPANTANG TERBAIK

PREMIUM BEAUTIFUL - SESUAI BERSALIN NORMAL MAHUPUN CZER

Assalamualaikum semua :-)

Hari ni Zahra nak share lah sikit kegembiraan customer ni dengan korang semua..Customer akak ni gembira lah bila dia dapat balik bentuk badan dan berat badan asal sebelum dia pregnant..

Tapi sebelum tu zahra nak kongsi perbezaan bertungku dan PB..

TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH

wow.. hebatkan PB.. Best betul korset berpantang ni.. 5x bertungku bersamaan dengan 1 jam sarung PB.. Memang sangat wowww..

Cuba bayangkan.. imagine je, xyah lalui.. tapi bagi ibu-ibu yang dah bersalin tu mesti tahu .. cuba fiki-fikir balik, pakai PB 1 jam je, hanya pakai kat badan je, tak perlu buat ape-ape tapi nak bertungku kena 5x sehari baru sama dgn 1 jam PB.. dah tu, pakai SET BERPANTANG (PB) berapa jam sehari? kalo pakai 8 jam, nak bertungku berapa kali sehari? zahra tanya je.. jangan marah.. hehe

Agak-agak uols la, waktu bila uols nak bertungku tu 5x sehari tu? katakan nak bertungku 5x je sehari. Awal pagi, pukul 10 pagi, tengahari, petang dan malam.. ni contoh..

Kalo ada orang nak jaga kita macam tu selama 40hari, alhamdulillah... tapiiiii
haaa.. yang tapiii ni la yang gelabah sikit kan.. hihi
tapi kalo berpantang kat rumah sendiri, agak-agak en suami tunggu ke 40hari 5x sehari bertungku? 
Zahra tak nak jawab, uols jawab sendiri ye.. hehe
Kalo en abang jaga minggu pertama je, minggu ke-2 dah pegi kerja/ofis.. mintak dengan dia beli PB awal2 ye.. opssss
hihi.. tu tips kita-kita je wanita :)

Jangan malu jangan segan nak contact Zahra utk bertanya tentang premium beautiful atau set berpantang ni ye.. just whatsapp zahra anytime, zahra menghargai pertanyaan anda semua 

013-2809463
013-2809463



Kenapa premium beautiful set berpantang terbaik?


Premium beautiful ni sesuai sangat dipakai ketika berpantang kerana:

~ mengeluarkan angin dalam badan
~ mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa mengandung.
~ menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin.
~ menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi.
~ mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul-ketul dengan lancar.
~ mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan proses tangas) dari rahim.
~ menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh.
~ menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbang semula hormon estrogen dan progestron)
~ menghilangkan strechmark akibat semasa mengandung.
~ menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan-bahan seperti param, tapel dan pilis.
~ melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu)
~ membanyakkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit birit akibat pemakanan jamu.
 merawat luka-luka didalam rahim mahupun diluar.
~ menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dengan cepat.
~ membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik.




Jom baca testimoni-testimoni ibu-ibu yang berpantang dengan set berpantang awesome ni. Happy reading uols.


TESTIMONI 1

Back in shape after pregnant with PREMIUM BEAUTIFUL 💖💖💖

Ni nak cerita sedikit ye pengalaman customer yang pakai premium beautiful corset.. 

"sedar tak sedar dah 3 tahun merasai pengalaman pakai PB ni,mula-mula start pakai pada awal tahun 2013..masa tu just nak pakai PB sekadar ade kesedaran nak menjaga kesihatan.. tapi apa yang bestnya, kalau kerja site ni kita pakai PB badan tak rasa cepat letih.. cergas je nak berjalan ke hulu hilir.. 
Saya dan husband PJJ tapi alhamdulillah selepas setahun, saya disahkan mengandung dan masih lagi pakai PB sehingga kandungan 2 bulan.. masa mengandung selera makan pun bertambah dan berat pun mencecah 70kg..OMG 😱 selalu je kalau pegi check up overweight huhu...syukur sangat ada PB dapat balik shape seperti sebelum pregnant dulu..tiada diet, tiada ubat kurus..hanya PB peneman hari2 😍😍😍 "




 TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH


TESTIMONI 2

Haa, testimoni yang kedua ni zahra nak kongsi pengalaman my beloved mentor CDM FARHANA RAMLI

2x HAMIL 2X BERPANTANG
---> kekal slim dengan premium beautiful


Berbaloi ke beli PB? 
Ana rasa berbaloi sebab Ana beli 1x je tapi Ana paki sungguh-sungguh. Pernah dulu sedih sebab setahun pertama kahwin period tak teratur dan masih tak mengandung. Kadang sampai nangis stress. Lepas jumpa PB, dalam tempoh 2 bulan kemudian disahkan hamil.. alhamdulillah

Alhamdulillah, sekarang dah jadi mother of two, dari masa anak pertama dan sekarang anak ke-2 Ana masih pakai premium beautiful yg sama dan pakai ketika berpantang. Happy taw bila masih lagi mampu kekalkan bentuk badan dan berat yang ideal selepas berpantang dengan PB je. Orang kata RUGI BELI PB, Ana kata UNTUNG PAKAI PB sebab terpaksa maintain body anak dara.

Masa berpantang la masa paling sesuai untuk kurus sebab badan tengah lembut, pantang pemakanan, waktu pemakanan terjaga... Mudah sangat nak alih lemak dan bentukkan balik badan tu.

Siapa yang nak UNTUNG LEBIH memang Ana suggest pakai PB tak kira la sebelum ke semasa ke selepas berpantang sebab PB baju Dalam yang boleh dipercayai oleh semua wanita. 


TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH

TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH




TESTIMONI 3

REAL TESTIMONI..

Ok arni share psl testi arni ni. 
Arni mmg jenis kalau pregy mmg besor. Masa pregy anak sulung, berat cecah 69kg. Pregy anak ke-2 berat cecah 67kg. And abak kedua lahir berat 3.7kg tau! So boleh byg la ye besor mana perut ku membesor

Arni bersalin normal. So by right hari pertama mmg da boleh terus sarung waist nipper tu. Tapi arni xleh cangkuk waist nipper tu. Sbb buncit sgt perut ni. Sedih tau!

Hari ke3 arni paksa cangkuk waist tu. Then lepas tu makin lama makin senang.
After bersalin, berat arni turun dari 67kg ke 56kg. Kadang 55kg. Berat arni mmg takat ni je. So yg hari ke 5 tu mmg berat ni lah.
Korang nak tau x, magic nya Pb ni. Walaupun berat yg sama, tp bentuk bdn boleh jd xsama. Sebabnya....

Mesti korg terkejut. Berat arni tak turun pun. Memang takat tu je. Yelah, makan banyak kotsebab asik lapa. Kita breastfeed anak kan. Tapi korang tengok lah sendri hasil nya pakai pb. Even berat sama, tp nampk slim kan day 44 tu drp day 5
So harap boleh turun lagi lah. Hari ni turun sikit berat 54kg. Haha. Moga leh la capai 50kg atleast

Teringat dulu berpantang anak first, mintak suami bawak kan seluar jeans yg selalu pakai sebelum preggy, konon nak pakai lepas pantang. Tapi memang tak muat weh
Kali ni confident je, mintak husben bawak kan baju kurung size XS nak pakai waktu kenduri. Memamg muat pun!!

So memang berbaloi tau pakai PB masa berpantang😍😍

TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH




TESTIMONI 4

TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH




TESTIMONI 5


TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH





PREMIUM BEAUTIFUL - CORSET TERBAIK UNTUK IBU2 YANG BERSALIN SECARA CEASARIAN!

PB Set Berpantang Terbaik 🖒🖒🖒
Kenapa Premium Beautiful sangat sesuai dijadikan set untuk berpantang terutamanya yang bersalin Caeseran?

Mommies yang bersalin secara caeseran amatlah disarankan dan digalakkan untuk menggunakan Premium Beautiful Corset kerana untuk memastikan mommies kembali sihat dari segi luaran mahupun dalaman...bila anda bersalin secara caeseran sudah tentulah mengurut, bertungku xdapat dilakukan...

kalau anda takut nak pakai lagi sebab takut ngilu atau jahitan tu merekah tunggu la selepas 2 minggu keatas....ada pengguna yg pakai selepas 2 minggu dan mereka kata selesa sangat, luka cepat sembuh dan kering, perut rasa selesa dan ngilu2 dalam rahim hilang selepas memakai dalam masa beberapa hari je...

* dengan menggunakan Waist Nipper dapat membantu menyembuhkan luka dalaman, membuang angin dalam perut dan badan kerana Waist Nipper Premium Beautiful disulami dengan FIR 👏👏


sistem cangkuk yang kemas yang memang sesuai dipakai selepas pembedahan...
sebelum anda pakai try test dulu diatas perut anda dan kancingkan satu persatu untuk menentukan keselesaan perut anda... 


HAA.. ni persoalan-persoalan bagi ibu-ibu yang bersalin czer

Walaupon bersalin czer, tak mustahil pon untuk kembali sihat dan cantik mcm org bersalin normal tau.


Bersalin czer tak boleh nak berurut sangat - yes, bersalin normal boleh urut2 bagi darah lancar, muka naik seri dan tak pucat, badan lbh kuat. Tapi kalau bersalin czer, mna boleh urut sgt kan. Alternatifnya, pakai je pb. melancarkan perjalanan darah, mengangkat balik rahim kita dan membantu membersihkan rahim dari darah-darah kotor




Bersalin czer susah nak kempiskan perut sbb tak boleh berbengkung - takde masalah pon pakai PB masa dlm pantang. Lagi bagus sbb PB mmbantu mempercepatkan penyembuhan luka bersalin tu.




Badan lebar dan kembang selepas bersalin - no worries, yang ni memang tugas PB pun untuk "mampatkan" balik badan yg mengembang tu. Segala lemak2 tu akan di kumpulkan di tempat yg sepatutnya dan dibakar dgn jayanya sepanjang awak berPB 

cehwahhhh.... jadi buat keputusan anda sekarang.. just whatsapp zahra untuk pakaikan uols PB semasa pantang.. free fitting and consultation

ZAHRA 013-2809463


TESTIMONI IBU-IBU BERSALIN CZER BERPANTANG BERSAMA PB

TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH


TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH


TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH


TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH


TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH




Suka tak,suka takkkk...haa maunya tak suka bila dah ada keyakinan diri semula...Terus berubah kann, muka pun kelihatan lebih muda-mudi giteww 😍😍😍😍😍

Tapi sebelum undur diri, Zahra nak kongsikan doa untuk memudahkan bersalin. InsyaAllah..mudah-mudahan Allah mempermudahkan segala urusan kita sepanjang kehamilan dan ketika hendak bersalin nanti.



Doa Amalan Ibu Mengandung Selepas Solat 5 Waktu… Cantik sungguh maksud doa ini… Bagi anda yang sedang hamil, silalah amalkannya… Semoga mendapat anak yang soleh & solehah….aminnn

SET-BERPANTANG-PREMIUM-BEAUTIFUL-RAJA-ZAHARAH




No comments:

Post a Comment