Friday, 9 June 2017

PREMIUM BEAUTIFUL MERAWAT SLIP DISC

Hai uols.. selamat tengahari.. salam ramadhan hari ke-14.. hari ni zahra nak kongsi cerita premium beautiful membantu pesakit slip disc.

Tapi sebelum tu, meh kita cari dulu ape slip disc tu.. secara ringkasnya, slip disc adalah dimana tulang belakang kita telah berganjak atau dah tergelincir dari posisi kedudukan asal nya.

PREMIUM BEAUIFUL MEMBANTU PESAKIT SLIP DISC_rajazaharah
disc yang berwarna putih



Slipped disc ini sebenarnya merujuk kepada bahagian disk atau pelapik tulang belakang (seperti dalam gambar atas yg berwarna putih) yang beralih tempat membonjol ke belakang lantas menekan bahagian saraf tunjang atau tulang belakang pesakit.


PREMIUM BEAUIFUL MEMBANTU PESAKIT SLIP DISC_rajazaharah



Sakit nya tulang belakang, hanya orang yang mengalami sahaja tahu betapa sakit nya kan.. ada yang sakit slip disc ni, tak boleh duduk terlalu lama, tak boleh solat sambil berdiri dan lain-lain lagi




PUNCA-PUNCA SLIPPED DISC


Antara punca-punca yang dikenalpasti:

1. Jatuh terduduk, accident
2. Angkat beban yang berat, mendukung anak terlalu lama
3. Tidak menjaga postur belakang semasa duduk atau mengangkat barang. Posisi membongkok akan menyebabkan disk menekan saraf di belakang. Maksud nye kat sini pergerakan membongkok yang luar kawalan
4. Duduk terlalu lama
5. Sukan yang extreme ~ seperti sukan mengangkat berat

haa, uols.. maksud nye lelaki atau perempuan, dua-dua akan mengalami slipped disc kalo kita tak jaga badan kita melaui aktiviti seharian kita. Badan kita nak guna lama kan..

Mengikut kajian, individu yang obes dan merokok lebih mudah mendapat masalah ini..

Slipped disc ini berlaku secara majoriti dikalangan pemuda yang berusia 20-30 an kerana selalu mengangkat bebanan  terutama yang bekerja sebagai buruh kasar. Ada ke pembaca blog zahra yang suka megangkat barang-barang yang melebihi kekuatan nak angkat tu? Jaga-jaga ye uols. 

Tak mau kan sakit belakang sehingga menjejaskan kerja seharian kita.. nanti nak beribadat pun susah.. tak boleh berdiri lama-lama.. lagi-lagi dibulan mulia ni..
In sha allah, kita cegah dari sekarang.. kalo ada rasa sakit belakang yang tak pernah nak kurang rasa sakit tu, boleh la pergi jumpa doctor ya.. kita ikhtiar.. Allah jua menyembuhkan



TESTIMONI SLIPPED DISC VS PREMIUM BEAUTIFUL



TESTIMONI 1

Client Zahra ni baru mencuba premium beautiful sebelum bulan ramadhan.. beliau merupakan seorang ibu yang berumur 48 tahun.. beliau mengalami slipped disc 4tahun setengah dah.. malah dah operate buang slip disc tu.. dan beliau jatuh menyebabkan tulang belakang beliau terkehel.. zahra panggil beliau 'mama'.. mama ni tak bole duduk lama-lama, sakit belakang, solat pun sambil duduk dah, tak boleh berdiri.. alhamdulillah, mama bertemu dengan premium beautiful.. lepas seminggu pakai pb, mama bagi feedback kata sakit pinggang dah berkurang..


testimoni slip disc dan premium beautiful_rajazaharah

testimoni slip disc dan premium beautiful_rajazaharah




TESTIMONI 2



Testimoni kedua ni mentor zahra.. BCDM Nuzul Hafiz

Syukur alhamdulillah...Lega rasanya bila sakit belakang ni makin sembuh...




ok just nak share dengan semua...Dulu lepas saya excident memang saya mengalami sakit belakang yang menyukarkan utk buat kerja-kerja berat...Nak tidur pun tak lena sebab selalu sakit-sakit...



Sampai la saya diperkenalkan dengan waist nipper premium beautiful ni...Premium beautiful ni corset kesihatan dan kecantikan wanita yang menggunakan teknologi Far Infra Red...Bagi orang lelaki tak perlu la pakai 1 set hehehe...Orang lelaki hanya pakai waist nipper sahaja..



Saya pakai waist ni,dan alhamdulillah sakit belakang saya makin sembuh...Kalau dulu nak drive dari pekan nak pergi kuantan pun tak larat sebab tak boleh duduk lama-lama dalam kereta...Tapi sekarang saya dah boleh drive dari pekan ke kuala lumpur balik hari tanpa ada masalah sakit belakang... ofcoz la kita happy kan bila dah tak sakit macam dulu...Sebab dulu kalau sakit hanya mampu telan ubat tahan sakit je...


So,pada sesiapa yang ada masalah macam saya ni, saya sarankan u oll pakai la waist nipper premium beautiful ni...InshaAllah dapat mengurangkan kesakitan dan inshaAllah boleh sembuh dengan izinNYA..

Kita manusia hanya ikhtiar... :) :)



testimoni slip disc dan premium beautiful_rajazaharah
ni la en nuzul hafiz tuuu 



TESTIMONI 3

testimoni slip disc dan premium beautiful_rajazaharah


TESTIMONI 4


Sebelum saya memakai premium beautiful, saya mengalami masalah period berpanjangan selama 6 tahun berturut-turut dan mengalami masalah tulang belakang iaitu slipped disc di bahagian leher dan pinggang akibat kemalangan jalan raya. Disebabkan itu, pergerakan saya sangat terbatas (seperti robot) dan badan saya sentiasa lemah kerana kekurangan tenaga.

Namun saya agak terkejut setelah 1 bulan memakai premium beautiful, period saya kembali teratur seperti biasa, dan yang paling menggembirakan saya ialah sejurus selepas memakainya , saya sudah boleh menggerakkan leher saya seperti biasa (tidak lagi seperti robot). 

Memang terbukti PREMIUM BEAUTIFUL ialah pakaian dalam wanita yang bukan sahaja mengembalikan mahkota seorang wanita, namun ia juga 1 rawatan tambahan/ alternatif bagi kita yang mengalami masalah kesihatan dalaman mahupun luaran. Saya sangat berpuas hati dengan premium beautiful. ~ NUR FADZLIAH


testimoni slip disc dan premium beautiful_rajazaharah




setakat ini dulu perkongsian zahra.. uols yang nak sarung premium beautiful boleh contact zahra ye


013-2809463
013-2809463


Ataupun klik je icon whatsapp dibawah untuk pm zahra ye..


No comments:

Post a Comment