Friday, 9 June 2017

PREMIUM BEAUTIFUL ~ BADAN TERPAKSA JADI CANTIK

HAI UOLS... Uols.. jom share masalah uols.. jangan risau, Zahra tak bocorkan kat sesiapa.. PB Expert bukan macam tu ye.. hehe
Cuma Zahra nk bocorkan rahsia cantik tanpa sengaja.. wowww.. 
Nak jadi Che Ta kat rumh sendiri kan.. tak pun Ziana Zain.. utk suami sendiri xsalah kan.

You all mengalami masalah perut buncit tak? Badan kurus tapi perut buncit? Baik ngaku cepatt.. tak kira laki atau perempuan.. abam-abam kat luar sana pun sama jugak ye, nak jd Shah Rukh Khan untuk isteri sendiri kan? hihihi.. baik ngaku.. baru dapat penyelesaian.
untuk abam-abam ni kita sarankan pakai WAIST NIPPER je, tak perlu 1 set.. xkan laki nak pakai LONG BRA kot.. opsss.. hihi

Kalau you all mengalami masalah macam ni, Zahra nasihatkan TOLONG jangan berlengah sarung Premium Beautiful sebab Premium Beautiful memang boleh selesaikan masalah perut buncit you all tu! haaa, power tak premium beautiful?



Perut buncit serta merta hilang.. tak nak ke? :)

Kesan amazing immediately lepas you all sarung jer Premium Beautiful ni ialah :

1. TIBA-TIBA ADA PINGGANG! Bila ada pinggang means ada shape! maknanya taklah straight macam tiang lampu kan kan?

2. TIBA-TIBA PERUT BUNCIT HILANG! Ha jangan salah faham tau..Premium Beautiful ni tak menekan lemak you all or yang selalu orang cakap setakat 'sorok" lemak...Kalau dia cakap camni, confirm dia tak pakai Premium Beautiful lagi..sebab apa tau? 

Sebab bila you all pakai Premium Beautiful ni, lama kelamaan lemak pada kulit akan jadi nipis...bila nipis maknanya PERUT JADI FLAT! Tak suka ke you all? Tak buat sit up pun boleh FLAT?? Ha ni nak bagitau...Premium Beautiful jer yang boleh buat macam tu :)

3. TIBA-TIBA ADA BREAST! Sorry ini memang KENYATAAN! Just imagine eh, dari you all ada breast ketiga dan keempat kat bahagian belakang badan you all, lebih baik you all alihkan lemak-lemak belakang badan tu ke bahagian depan. Biar asset kita jadi firm and cantik terletak macam Che Ta and bahagian belakang flat takde lemak...barulah macam Che Ta you all! :) And paling penting, tak "kendur" lagi >-<

 4. TIBA-TIBA ADA PINGGUL aka punggung. Especially you all yang dah kahwin dan dah bergelar ibu..masalah punggung hilang shape dan "jatuh" sangat normal...tapi perlu ke you all hidup dalam kebiasaan tu kan? Rasanya memang tak perlu sebab takkan you all umur baru awal 30-an tapi bila tengok punggung sendiri dah sama macam punggung makcik-makcik yang 50-an tu...OK except makcik-makcik yang pakai Premium Beautiful :) InshaaAllah punggung mantap and LOVE SHAPE gitu :)

Yang penting segala kesan serta-merta Premium Beautiful ni adalah selamat dan jimat! 
  
So tunggu apa lagi? Jangan biarkan perut buncit mengganggu kebahagian you all. Jangan biarkan perut buncit menghilangkan keyakinan you all..

Say NO to perut buncit and let me, Premium Beautiful Expert bantu selesaikan masalah perut buncit you all tu :)

Premium beautiful expert akan bantu u olls pakai premium beautiful ni dengan cara yang betul...

free fitting and consultation.. whatsapp @ call zahra.. nanti zahra sampai depan pintu rumah uols.. cehwahhh



Contact premium beautiful expert

ZAHRA
013-2809463
013-2809463
013-2809463


JOM... Zahra belanja testimoni awesome.. zahra tengok testimoni pun dah jatuh cinta dengan PB ni.. uols tak jatuh cinta ke? ke jatuh tangga je? 


testimoni-premium-beautiful-tips-langsing-rajazaharah


testimoni-premium-beautiful-tips-langsing-rajazaharah



testimoni-premium-beautiful-tips-langsing-rajazaharah


testimoni-premium-beautiful-tips-langsing-rajazaharah


testimoni-premium-beautiful-tips-langsing-rajazaharah


testimoni-premium-beautiful-tips-langsing-rajazaharah


testimoni-premium-beautiful-tips-langsing-rajazaharah


testimoni-premium-beautiful-tips-langsing-rajazaharah


testimoni-premium-beautiful-tips-langsing-rajazaharah


testimoni-premium-beautiful-tips-langsing-rajazaharah


PREMIUM BEAUTIFUL MERAWAT SLIP DISC

Hai uols.. selamat tengahari.. salam ramadhan hari ke-14.. hari ni zahra nak kongsi cerita premium beautiful membantu pesakit slip disc.

Tapi sebelum tu, meh kita cari dulu ape slip disc tu.. secara ringkasnya, slip disc adalah dimana tulang belakang kita telah berganjak atau dah tergelincir dari posisi kedudukan asal nya.

PREMIUM BEAUIFUL MEMBANTU PESAKIT SLIP DISC_rajazaharah
disc yang berwarna putih



Slipped disc ini sebenarnya merujuk kepada bahagian disk atau pelapik tulang belakang (seperti dalam gambar atas yg berwarna putih) yang beralih tempat membonjol ke belakang lantas menekan bahagian saraf tunjang atau tulang belakang pesakit.


PREMIUM BEAUIFUL MEMBANTU PESAKIT SLIP DISC_rajazaharah



Sakit nya tulang belakang, hanya orang yang mengalami sahaja tahu betapa sakit nya kan.. ada yang sakit slip disc ni, tak boleh duduk terlalu lama, tak boleh solat sambil berdiri dan lain-lain lagi




PUNCA-PUNCA SLIPPED DISC


Antara punca-punca yang dikenalpasti:

1. Jatuh terduduk, accident
2. Angkat beban yang berat, mendukung anak terlalu lama
3. Tidak menjaga postur belakang semasa duduk atau mengangkat barang. Posisi membongkok akan menyebabkan disk menekan saraf di belakang. Maksud nye kat sini pergerakan membongkok yang luar kawalan
4. Duduk terlalu lama
5. Sukan yang extreme ~ seperti sukan mengangkat berat

haa, uols.. maksud nye lelaki atau perempuan, dua-dua akan mengalami slipped disc kalo kita tak jaga badan kita melaui aktiviti seharian kita. Badan kita nak guna lama kan..

Mengikut kajian, individu yang obes dan merokok lebih mudah mendapat masalah ini..

Slipped disc ini berlaku secara majoriti dikalangan pemuda yang berusia 20-30 an kerana selalu mengangkat bebanan  terutama yang bekerja sebagai buruh kasar. Ada ke pembaca blog zahra yang suka megangkat barang-barang yang melebihi kekuatan nak angkat tu? Jaga-jaga ye uols. 

Tak mau kan sakit belakang sehingga menjejaskan kerja seharian kita.. nanti nak beribadat pun susah.. tak boleh berdiri lama-lama.. lagi-lagi dibulan mulia ni..
In sha allah, kita cegah dari sekarang.. kalo ada rasa sakit belakang yang tak pernah nak kurang rasa sakit tu, boleh la pergi jumpa doctor ya.. kita ikhtiar.. Allah jua menyembuhkan



TESTIMONI SLIPPED DISC VS PREMIUM BEAUTIFUL



TESTIMONI 1

Client Zahra ni baru mencuba premium beautiful sebelum bulan ramadhan.. beliau merupakan seorang ibu yang berumur 48 tahun.. beliau mengalami slipped disc 4tahun setengah dah.. malah dah operate buang slip disc tu.. dan beliau jatuh menyebabkan tulang belakang beliau terkehel.. zahra panggil beliau 'mama'.. mama ni tak bole duduk lama-lama, sakit belakang, solat pun sambil duduk dah, tak boleh berdiri.. alhamdulillah, mama bertemu dengan premium beautiful.. lepas seminggu pakai pb, mama bagi feedback kata sakit pinggang dah berkurang..


testimoni slip disc dan premium beautiful_rajazaharah

testimoni slip disc dan premium beautiful_rajazaharah




TESTIMONI 2



Testimoni kedua ni mentor zahra.. BCDM Nuzul Hafiz

Syukur alhamdulillah...Lega rasanya bila sakit belakang ni makin sembuh...




ok just nak share dengan semua...Dulu lepas saya excident memang saya mengalami sakit belakang yang menyukarkan utk buat kerja-kerja berat...Nak tidur pun tak lena sebab selalu sakit-sakit...



Sampai la saya diperkenalkan dengan waist nipper premium beautiful ni...Premium beautiful ni corset kesihatan dan kecantikan wanita yang menggunakan teknologi Far Infra Red...Bagi orang lelaki tak perlu la pakai 1 set hehehe...Orang lelaki hanya pakai waist nipper sahaja..



Saya pakai waist ni,dan alhamdulillah sakit belakang saya makin sembuh...Kalau dulu nak drive dari pekan nak pergi kuantan pun tak larat sebab tak boleh duduk lama-lama dalam kereta...Tapi sekarang saya dah boleh drive dari pekan ke kuala lumpur balik hari tanpa ada masalah sakit belakang... ofcoz la kita happy kan bila dah tak sakit macam dulu...Sebab dulu kalau sakit hanya mampu telan ubat tahan sakit je...


So,pada sesiapa yang ada masalah macam saya ni, saya sarankan u oll pakai la waist nipper premium beautiful ni...InshaAllah dapat mengurangkan kesakitan dan inshaAllah boleh sembuh dengan izinNYA..

Kita manusia hanya ikhtiar... :) :)



testimoni slip disc dan premium beautiful_rajazaharah
ni la en nuzul hafiz tuuu 



TESTIMONI 3

testimoni slip disc dan premium beautiful_rajazaharah


TESTIMONI 4


Sebelum saya memakai premium beautiful, saya mengalami masalah period berpanjangan selama 6 tahun berturut-turut dan mengalami masalah tulang belakang iaitu slipped disc di bahagian leher dan pinggang akibat kemalangan jalan raya. Disebabkan itu, pergerakan saya sangat terbatas (seperti robot) dan badan saya sentiasa lemah kerana kekurangan tenaga.

Namun saya agak terkejut setelah 1 bulan memakai premium beautiful, period saya kembali teratur seperti biasa, dan yang paling menggembirakan saya ialah sejurus selepas memakainya , saya sudah boleh menggerakkan leher saya seperti biasa (tidak lagi seperti robot). 

Memang terbukti PREMIUM BEAUTIFUL ialah pakaian dalam wanita yang bukan sahaja mengembalikan mahkota seorang wanita, namun ia juga 1 rawatan tambahan/ alternatif bagi kita yang mengalami masalah kesihatan dalaman mahupun luaran. Saya sangat berpuas hati dengan premium beautiful. ~ NUR FADZLIAH


testimoni slip disc dan premium beautiful_rajazaharah




setakat ini dulu perkongsian zahra.. uols yang nak sarung premium beautiful boleh contact zahra ye


013-2809463
013-2809463


Ataupun klik je icon whatsapp dibawah untuk pm zahra ye..


Thursday, 8 June 2017

PREMIUM BEAUTIFUL SET BERPANTANG TERBAIK

PREMIUM BEAUTIFUL - SESUAI BERSALIN NORMAL MAHUPUN CZER

Assalamualaikum semua :-)

Hari ni Zahra nak share lah sikit kegembiraan customer ni dengan korang semua..Customer akak ni gembira lah bila dia dapat balik bentuk badan dan berat badan asal sebelum dia pregnant..

Tapi sebelum tu zahra nak kongsi perbezaan bertungku dan PB..

TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH

wow.. hebatkan PB.. Best betul korset berpantang ni.. 5x bertungku bersamaan dengan 1 jam sarung PB.. Memang sangat wowww..

Cuba bayangkan.. imagine je, xyah lalui.. tapi bagi ibu-ibu yang dah bersalin tu mesti tahu .. cuba fiki-fikir balik, pakai PB 1 jam je, hanya pakai kat badan je, tak perlu buat ape-ape tapi nak bertungku kena 5x sehari baru sama dgn 1 jam PB.. dah tu, pakai SET BERPANTANG (PB) berapa jam sehari? kalo pakai 8 jam, nak bertungku berapa kali sehari? zahra tanya je.. jangan marah.. hehe

Agak-agak uols la, waktu bila uols nak bertungku tu 5x sehari tu? katakan nak bertungku 5x je sehari. Awal pagi, pukul 10 pagi, tengahari, petang dan malam.. ni contoh..

Kalo ada orang nak jaga kita macam tu selama 40hari, alhamdulillah... tapiiiii
haaa.. yang tapiii ni la yang gelabah sikit kan.. hihi
tapi kalo berpantang kat rumah sendiri, agak-agak en suami tunggu ke 40hari 5x sehari bertungku? 
Zahra tak nak jawab, uols jawab sendiri ye.. hehe
Kalo en abang jaga minggu pertama je, minggu ke-2 dah pegi kerja/ofis.. mintak dengan dia beli PB awal2 ye.. opssss
hihi.. tu tips kita-kita je wanita :)

Jangan malu jangan segan nak contact Zahra utk bertanya tentang premium beautiful atau set berpantang ni ye.. just whatsapp zahra anytime, zahra menghargai pertanyaan anda semua 

013-2809463
013-2809463



Kenapa premium beautiful set berpantang terbaik?


Premium beautiful ni sesuai sangat dipakai ketika berpantang kerana:

~ mengeluarkan angin dalam badan
~ mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa mengandung.
~ menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin.
~ menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi.
~ mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul-ketul dengan lancar.
~ mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan proses tangas) dari rahim.
~ menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh.
~ menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbang semula hormon estrogen dan progestron)
~ menghilangkan strechmark akibat semasa mengandung.
~ menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan-bahan seperti param, tapel dan pilis.
~ melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu)
~ membanyakkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit birit akibat pemakanan jamu.
 merawat luka-luka didalam rahim mahupun diluar.
~ menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dengan cepat.
~ membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik.




Jom baca testimoni-testimoni ibu-ibu yang berpantang dengan set berpantang awesome ni. Happy reading uols.


TESTIMONI 1

Back in shape after pregnant with PREMIUM BEAUTIFUL 💖💖💖

Ni nak cerita sedikit ye pengalaman customer yang pakai premium beautiful corset.. 

"sedar tak sedar dah 3 tahun merasai pengalaman pakai PB ni,mula-mula start pakai pada awal tahun 2013..masa tu just nak pakai PB sekadar ade kesedaran nak menjaga kesihatan.. tapi apa yang bestnya, kalau kerja site ni kita pakai PB badan tak rasa cepat letih.. cergas je nak berjalan ke hulu hilir.. 
Saya dan husband PJJ tapi alhamdulillah selepas setahun, saya disahkan mengandung dan masih lagi pakai PB sehingga kandungan 2 bulan.. masa mengandung selera makan pun bertambah dan berat pun mencecah 70kg..OMG 😱 selalu je kalau pegi check up overweight huhu...syukur sangat ada PB dapat balik shape seperti sebelum pregnant dulu..tiada diet, tiada ubat kurus..hanya PB peneman hari2 😍😍😍 "




 TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH


TESTIMONI 2

Haa, testimoni yang kedua ni zahra nak kongsi pengalaman my beloved mentor CDM FARHANA RAMLI

2x HAMIL 2X BERPANTANG
---> kekal slim dengan premium beautiful


Berbaloi ke beli PB? 
Ana rasa berbaloi sebab Ana beli 1x je tapi Ana paki sungguh-sungguh. Pernah dulu sedih sebab setahun pertama kahwin period tak teratur dan masih tak mengandung. Kadang sampai nangis stress. Lepas jumpa PB, dalam tempoh 2 bulan kemudian disahkan hamil.. alhamdulillah

Alhamdulillah, sekarang dah jadi mother of two, dari masa anak pertama dan sekarang anak ke-2 Ana masih pakai premium beautiful yg sama dan pakai ketika berpantang. Happy taw bila masih lagi mampu kekalkan bentuk badan dan berat yang ideal selepas berpantang dengan PB je. Orang kata RUGI BELI PB, Ana kata UNTUNG PAKAI PB sebab terpaksa maintain body anak dara.

Masa berpantang la masa paling sesuai untuk kurus sebab badan tengah lembut, pantang pemakanan, waktu pemakanan terjaga... Mudah sangat nak alih lemak dan bentukkan balik badan tu.

Siapa yang nak UNTUNG LEBIH memang Ana suggest pakai PB tak kira la sebelum ke semasa ke selepas berpantang sebab PB baju Dalam yang boleh dipercayai oleh semua wanita. 


TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH

TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH




TESTIMONI 3

REAL TESTIMONI..

Ok arni share psl testi arni ni. 
Arni mmg jenis kalau pregy mmg besor. Masa pregy anak sulung, berat cecah 69kg. Pregy anak ke-2 berat cecah 67kg. And abak kedua lahir berat 3.7kg tau! So boleh byg la ye besor mana perut ku membesor

Arni bersalin normal. So by right hari pertama mmg da boleh terus sarung waist nipper tu. Tapi arni xleh cangkuk waist nipper tu. Sbb buncit sgt perut ni. Sedih tau!

Hari ke3 arni paksa cangkuk waist tu. Then lepas tu makin lama makin senang.
After bersalin, berat arni turun dari 67kg ke 56kg. Kadang 55kg. Berat arni mmg takat ni je. So yg hari ke 5 tu mmg berat ni lah.
Korang nak tau x, magic nya Pb ni. Walaupun berat yg sama, tp bentuk bdn boleh jd xsama. Sebabnya....

Mesti korg terkejut. Berat arni tak turun pun. Memang takat tu je. Yelah, makan banyak kotsebab asik lapa. Kita breastfeed anak kan. Tapi korang tengok lah sendri hasil nya pakai pb. Even berat sama, tp nampk slim kan day 44 tu drp day 5
So harap boleh turun lagi lah. Hari ni turun sikit berat 54kg. Haha. Moga leh la capai 50kg atleast

Teringat dulu berpantang anak first, mintak suami bawak kan seluar jeans yg selalu pakai sebelum preggy, konon nak pakai lepas pantang. Tapi memang tak muat weh
Kali ni confident je, mintak husben bawak kan baju kurung size XS nak pakai waktu kenduri. Memamg muat pun!!

So memang berbaloi tau pakai PB masa berpantang😍😍

TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH




TESTIMONI 4

TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH




TESTIMONI 5


TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH





PREMIUM BEAUTIFUL - CORSET TERBAIK UNTUK IBU2 YANG BERSALIN SECARA CEASARIAN!

PB Set Berpantang Terbaik 🖒🖒🖒
Kenapa Premium Beautiful sangat sesuai dijadikan set untuk berpantang terutamanya yang bersalin Caeseran?

Mommies yang bersalin secara caeseran amatlah disarankan dan digalakkan untuk menggunakan Premium Beautiful Corset kerana untuk memastikan mommies kembali sihat dari segi luaran mahupun dalaman...bila anda bersalin secara caeseran sudah tentulah mengurut, bertungku xdapat dilakukan...

kalau anda takut nak pakai lagi sebab takut ngilu atau jahitan tu merekah tunggu la selepas 2 minggu keatas....ada pengguna yg pakai selepas 2 minggu dan mereka kata selesa sangat, luka cepat sembuh dan kering, perut rasa selesa dan ngilu2 dalam rahim hilang selepas memakai dalam masa beberapa hari je...

* dengan menggunakan Waist Nipper dapat membantu menyembuhkan luka dalaman, membuang angin dalam perut dan badan kerana Waist Nipper Premium Beautiful disulami dengan FIR 👏👏


sistem cangkuk yang kemas yang memang sesuai dipakai selepas pembedahan...
sebelum anda pakai try test dulu diatas perut anda dan kancingkan satu persatu untuk menentukan keselesaan perut anda... 


HAA.. ni persoalan-persoalan bagi ibu-ibu yang bersalin czer

Walaupon bersalin czer, tak mustahil pon untuk kembali sihat dan cantik mcm org bersalin normal tau.


Bersalin czer tak boleh nak berurut sangat - yes, bersalin normal boleh urut2 bagi darah lancar, muka naik seri dan tak pucat, badan lbh kuat. Tapi kalau bersalin czer, mna boleh urut sgt kan. Alternatifnya, pakai je pb. melancarkan perjalanan darah, mengangkat balik rahim kita dan membantu membersihkan rahim dari darah-darah kotor




Bersalin czer susah nak kempiskan perut sbb tak boleh berbengkung - takde masalah pon pakai PB masa dlm pantang. Lagi bagus sbb PB mmbantu mempercepatkan penyembuhan luka bersalin tu.




Badan lebar dan kembang selepas bersalin - no worries, yang ni memang tugas PB pun untuk "mampatkan" balik badan yg mengembang tu. Segala lemak2 tu akan di kumpulkan di tempat yg sepatutnya dan dibakar dgn jayanya sepanjang awak berPB 

cehwahhhh.... jadi buat keputusan anda sekarang.. just whatsapp zahra untuk pakaikan uols PB semasa pantang.. free fitting and consultation

ZAHRA 013-2809463


TESTIMONI IBU-IBU BERSALIN CZER BERPANTANG BERSAMA PB

TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH


TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH


TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH


TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH


TESTIMONI-SET-BERPANTANG-PB-RAJAZAHARAH




Suka tak,suka takkkk...haa maunya tak suka bila dah ada keyakinan diri semula...Terus berubah kann, muka pun kelihatan lebih muda-mudi giteww 😍😍😍😍😍

Tapi sebelum undur diri, Zahra nak kongsikan doa untuk memudahkan bersalin. InsyaAllah..mudah-mudahan Allah mempermudahkan segala urusan kita sepanjang kehamilan dan ketika hendak bersalin nanti.



Doa Amalan Ibu Mengandung Selepas Solat 5 Waktu… Cantik sungguh maksud doa ini… Bagi anda yang sedang hamil, silalah amalkannya… Semoga mendapat anak yang soleh & solehah….aminnn

SET-BERPANTANG-PREMIUM-BEAUTIFUL-RAJA-ZAHARAH