Friday, 31 March 2017

COZUMA

Lipstik COZUMA ni setanding dengan lipstik2 mahal yang lain.
Adakah ANDA @ rakan-rakan anda YANG :

♡Tidak suka bermakeup tapi nak nmpak berseri dan cantik?

♡Nak make up tapi tak sempat?
♡Nak makeup yang nmpk natural?
♡Nak yang halal dan solat friendly?
♡Nak make up yang mudah dan cepat?

Pasti CC CREAM DAN LIPSTIK COZUMA boleh membantu anda..
KERANA:


☆LIPSTIK COZUMA☆ 

Teknologi Unik Serbuk Warna
• Ekstrak buah betik dan sfera kolagen untuk bibir gebu
• Biji Minyak Safflower dan minyak Cottonseed untuk meluncur dengan hebat dan memberi kemasan satin
• Vitamin C dan E untuk perlindungan bibir dari persekitaran
• Squalane untuk rasa licin dan ringan

HANYA RM 44 SAHAJA

lipstik cozuma, rawat bibir


colors of lips


☆CC CREAM COZUMA☆

* Memberikan perlindungan UV yang optima (SPF30++)
* Membuatkan wajah berseri-seri
* Bertindak sebagai anti-radang & anti-oksidan
* Memberikan pelembapan & penghidratan yg berpanjangan
* Menjadikan kulit cerah bersinar
* Membuatkan kulit wajah lebih halus
* Mengurangkan kedutan & garis halus
* Mengawal kulit yang berminyak
* Bertindak sebagai bedak solekan & pembetulan kulit asas
* Menyembunyikan cela , bertindak sebagai concealer, menutup cela pada wajah sambil merawat kulit.

HANYA RM 127 SAHAJA

CC Cream, foundation


Boleh whatsapp Zahra ye untuk pertanyaan dan order
 013-2809463 

KEBAIKAN DAN KEISTIMEWAAN BB PLUS COLLAGEN


Semua wanita menginginkan kulit cantik kan? sesuai sangat bagi mereka yang inginkan kulit gebu, mulus, dan cantik amal miunum BB Plus setiap malam sebelum tidur. Bukan untuk perempuan je, lelaki pun boleh amalkan juga.. so, bagi suami isteri tu boleh minum sama-sama kan.

BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

Keberkesanan bb plus terhadap kulit.

7 Hasil Kulit Cantik:

1. Kulit wajah berseri dan cerah

2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab 
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari


Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?

Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.

Bbplus bagus sebab dia ada 3 fungsi tindakan
REPAIR
REBUILD
RENEW


Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?

Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.



KEISTIMEWAAN DAN KEBAIKAN BB PLUS_www.rajazaharah.blogspot.my


 whatsapp: 

013-2809463 (zahra)


KEISTIMEWAAN BB PLUS

Best sangat ke BBPLUS COLLAGEN ni?
Mau tak best bila:

~ terpaksa awet muda
~ tindakbalas cepat antara 3-7 hari
~ menghilangkan sakit lutut
~ selamat untuk ibu hamil dan menyusu
~ lelaki dan perempuan boleh minum
~ rasa sesedap blackcurent
~ terbaik untuk masalah sembelit
~ harga sangat berbaloi dgn kesan 3R (repair, rebuild, renew)


KEBAIKAN BB PLUS

Nak awet muda x? Biasala kan, makin meningkat umur, collagen dalam badan pun makin berkurang.. kulit pun dah kurang anjal, tidur pun makin tak cukup.. busy dengan kerja dan anak-anak kan..Macam mane nak comel, masa untuk diri dah kurang kan.. haa nak comel dan anjal serta awet muda selalu, elok sangat la consume bb plus ni.. zahra pun consume juga bb plus ni, best je rasa.

Hasil yang uols akan dapat if amalkan bb plus secara berterusan..
1. bertindak sebagai anti penuaan

2. meningkatkan keanjalan kulit

3. menguatkan dan menyihatkan kuku serta rambut

4. meningkatkan kualiti tidur

5. melembapkan kulit yang kering

6. mengurangkan masalah sakit sendi seperti di lutut

7. menggalakkan penyerapan asid amino yang dapat mengurangkan lemak badan ( membantu mengurangkan berat badan)

8. bersifat anti beku di mana membantu mencegah darah dari membeku yang dapat membantu mereka yang mempunyai masalah jantung

9. merawat masalah kulit


KEISTIMEWAAN DAN KEBAIKAN BB PLUS_www.rajazaharah.blogspot.my


KENAPA BB PLUS?

Kenapa Zahra sarankan BB Plus.. haa, mesti ada sebab nya kan. Tapi sebelum tu, nak citer dulu macam mana kulit boleh rosak.. dah tak anjal.. cehwahh..

Sebenarnya penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit. Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Sebab itu lah zahra sarankan BB PLUS. Sebabnya BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandunan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin gan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang baik.


CARA PENYEDIAAN BB PLUS:

Campurkan 1 sachet bb plus ke dalam 150ml air pada suhu bilik. Kacau dan sedia untuk diminum. 
Pengambilan terbaik adalah sebelum makan atau sebelum tidur.
Elakkan membancuh menggunakan air panas.

Tanpa gula dan kolestrol. Gula gantian semulajadi dengan indeks glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.

Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.

Zahra dah cuba, rasa bb plus best.. rasa sesedap blackcurrant.. uols xmo cuba ke?
uols yang nak repair, rebuild, and renew kulit bole contact zahra ye.. kita cantik sama-sama. :)



CARA PENYIMPANAN:

Simpan di tempat yang dingin dan kering. Jauhi daripada cahaya matahari. 


SIAPA YANG SESUAI MINUM BB PLUS?

COLLAGEN YANG SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR


Minuman ini sesuai untuk wanita dan lelaki semua peringkat umur. Sangat sesuai untuk wanita yang sedang mengandung 3bulan ke atas.

Wanita selepas bersalin juga sesuai mengamalkan BBPlus Collagen. Ini kerana dapat membantu mempercepatkan lagi proses penyembuhan luka-luka selepas bersalin.


BB PLUS COLLAGEN berfungsi dengan MOD 3 TINDAKAN:
1.memulih (repair)

 Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah.

2.membina (rebuild)

Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melaui proses antioksida

3.memperbaharui (renew)

Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru.


KEISTIMEWAAN DAN KEBAIKAN BB PLUS



TESTIMONI BB PLUS

KEISTIMEWAAN DAN KEBAIKAN BB PLUS_www.rajazaharah.blogspot.my


KEISTIMEWAAN DAN KEBAIKAN BB PLUS_www.rajazaharah.blogspot.my
KEISTIMEWAAN DAN KEBAIKAN BB PLUS_www.rajazaharah.blogspot.my

KEISTIMEWAAN DAN KEBAIKAN BB PLUS_www.rajazaharah.blogspot.my

Suka x suka x? dah cantik menawan.. Jangan terkejut if uols consume BB plus, 
orang tegur uols masih lagi muda..

jangan lupa contact zahra untuk order.. 
sekotak ada 20 sachet
RM216 sekotak, termasuk postage..

Pembelian 2 kotak jimat RM20
Pembelian 3 kotak jimat RM60

Special offer untuk pembaca blog zahra.. 

love,
Zahra

013-2809463
013-2809463
013-2809463

Thursday, 30 March 2017

KHASIAT MIN KAFFE: MERAWAT BUASIR DAN BATU KARANG

MIN KAFFE (MINERAL COFFEE GARAM BULUH)

MEMBANTU MERAWAT BUASIR & BATU KARANG

min kaffe, kopi sihat

sesuai juga untuk:

1. (Pesakit darah tinggi) - membantu mengawal tekanan darah supaya lebih stabil. Ini dikongsikan oleh seorang pesakit darah tinggi yang menyemak tekanan darah beliau sebelum dan seminggu selepas minum mineral coffee. Mineral coffee bertindak sebagai agen penenang bagi kita.

 2.(Pesakit imsomnia )- kebiasaannya pesakit imsomnia ini antara lain masalahnya ialah kerana kalsium tidak diserap dengan baik oleh badannya, maka badan mereka masih cergas dan tidak tenang untuk proses tidur. Kandungan Magnesium di dalam Mineral Coffee tadi membantu penyerapan kalsium berjalan dengan lebih baik, seterusnya badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan baik.

3. (Pesakit migrain) - pada sesiapa yang biasa menghadapi migrain ketika berpuasa, boleh minum mineral coffee ketika sahur. Elemen Garam Buluh tadi akan membantu melancarkan perjalanan darah dan mengelakkan migrain dan sakit kepala lain.

 4(.Pesakit kencing manis )- Garam Buluh  tadi membantu dalam menyeimbangkan gula dalam darah dengan adanya chlorogenic acid tadi.  Pesakit juga harus mengambilkira segi nasihat doktor.

 5.(Pesakit yang mempunyai HB rendah) - Contohnya ibu mengandung yang mempunyai HB yang rendah boleh cuba minum mineral coffee. Magnesium di dalam mineral coffee juga boleh meningkatkan jumlah darah ke paras yang sihat.

Boleh whatsapp Zahra ye untuk pertanyaan : 013-2809463

PREMIUM BEAUTIFUL: TETAP LANGSING WALAU PREGNANT

Langsing Walau Pregnant!

premium beautiful, bengkung moden

Macam Tak Masuk Akal. Tapi Ni La Hakikat Bila Pakai Premium Beautiful Corset.

Yang Berdiri Kat Tengah Dalam Gambar Tu Dah Dekat 5 BULAN PREGNANT ANAK KETIGA. Kalau Tak Ada Siapa Bagi Tau Yang Dia Pregnant, Confirm Tak Ada Siapa Perasan.

Ni La Dia Kelebihan Premium Beautiful, Pakai-pakai Terus Maintain Langsing Walau Berbadan Dua. PB Sangat Pakar Dalam Susun Atur Lemak Badan Kita.

Selain Jaga Badan Supaya Maintain Ramping Dan Langsing, Secara Tak Langsung FIR Yang Ada Dalam Setiap Bebenang Kain PB Ni Sangat  Membantu Untuk Sihatkan Peranakan Wanita.

FREE FITTING & FREE CONSULTATION
013-2809463 (zahra)
www.rajazaharah.blogspot.my

#PremiumBeautifulExpert
#TopLeadersCircle

KELEBIHAN PAD BIOSELEZA BERBANDING PAD BIASA

Kenapa pad biasa bahaya dan Apa risikonya?

Kebanyakan pad biasa di pasaran diperbuat daripada recycle paper atau serbuk kayu pulpa yang telah diputihkan menggunakan peluntur selama 30jam. 

Apabila haid, darah yang panas akan bertindakbalas dengan bahan peluntur yang ada dalam pad tersebut dan membebaskan 1 bahan kimia yang sangat bahaya.

 130 kali ganda berbahaya daripada arsenik (racun pembunuh yang senyap) iaitu DIOKSIN. 


Dioksin menyebabkan:



Ketidakstabilan hormon


Kanser Payudara


Kanser Ovari


Kanser Usus

Endometriosis

Kemandulan



Fibroid

Keguguran

Jangkitan pada uterus

Melemahkan sistem imuniti badan

DIOKSIN ni akan diserap oleh faraj dan masuk ke dalam rahim kita dan risikonya, sel-sel KANSER akan diaktifkan.

 Selain itu, risiko lain DIOKSIN ini adalah mengaktifkan sel FIBROID , menggalakkan pembiakan bakteria dan sebagainya. 

Semua wanita ada fibroid. Yang bezanya sama ada fibroid tersebut aktif atau tak. Tapi, tahu ke kita sama ada fibroid kita tu aktif ke tak aktif kan. Sehinggalah fibroid kita membesar dan terus membesar sehingga kita kelihatan seperti mengandung! Pernah dengar istilah "busung"? Ada segelintir wanita dikatakan mengalami busung disebabkan fibroidnya membesar dan sekaligus membengkak. 

Selain itu, masalah wanita lain yg majoriti mengalaminya adalah SENGGUGUT setiap kali datang bulan/haid.

 Memang setiap wanita di dunia ni ada mengalami masalah SENGGUGUT. Tetapi apa yang membezakan adalah dari segi kekuatan sakit SENGGUGUT setiap individu. SENGGUGUT yang normal tidak akan menjejaskan kehidupan harian. Tapi ia menjadi tidak normal jika, apabila datang haid, sakit SENGGUGUT yang dialami terlalu kuat sehingga wajah dan badan menjadi pucat, hampir pengsan dan yang paling teruk sehingga perlukan injection ubat tahan sakit.

 Ada juga di kalangan kita, apabila haid je, dia perlu tidur, baring sepanjang hari, sehinggakan yang dah bekerja, terpaksa mengambil cuti. 

Begitu juga dengan CYST
Cyst adalah salah satu penyebab sukarnya mengandung kerana dalam sesetengah kes, apabila dibedah dan dikeluarkan cyst, ada janin yang terhimpit di dalam cyst. Walaupun cyst berjaya dibuang, ianya akan tumbuh kembali kerana cyst ini ada 'ibu'nya. Dalam pemeriksaan kesihatan yg dibuat, cyst banyak menyerang wanita yang berusia 23 tahun ke atas. Tidak terkecuali wanita yang sudah berkahwin mahupun yg masih bujang. 

Banyak lagi masalah-masalah sakit puan yang lain. Faktor-faktornya mungkin kerana corak pemakanan yang tidak sihat, kehidupan seharian yg tidak aktif, tidak cergas, pendedahan kepadan bahan-bahan kimia sama ada daripada persekitaran, daripada kosmetik atau daripada bahan2 kegunaan seharian contohnya seperti PEMAKAIAN TUALA WANITA BIASA di pasaran. 

Dah banyak pendedahan dan kajian berkaitan yang menunjukkan bahayanya tuala wanita biasa. Dan ingatlah bahawa sel kanser mengambil masa 1-14 tahun utk menampakkan diri. Lebih baik mencegah kan. 





CIRI-CIRI TUALA WANITA BIASA

Pembungkusan Yang Tidak ’Hygienic’

Pembungkusan di kilang masih secara manual.
Pembungkus yang tidak boleh ditutup semula setelah dibuka. Mudah tercemar habuk, bakteria, kulat dan lembapan.

Penuh dengan bakteria

”Kandungan bakteria 11 x lebih tinggi dari piawaian antarabangsa”. 
Ia boleh menyebabkan jangkitan kuman dan kegatalan pada alat sulit wanita. - Laporan Kajian Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) 1987


Tiada tarikh luput (Expiry Date)

Hampir semua pad dipasaran tidak mempunyai tarikh luput. Ada pad yang telah berubah warnanya menjadi kekuning-kuningan masih dijual dikedai-kedai. Berapa pastikah anda ia tidak akan menjejaskan anggota sulit anda?

Pelapik Luar Tidak Telus Haba

Menyebabkan haba dari suhu darah haid terperangkap, alat sulit menjadi lembap dan tidak selesa.


Tiada Bahan Anti-Bakteria

Pad wanita adalah tempat pembiakan bakteria yang paling ideal kerana terdapatnya protin didalam darah haid. Bakteria dengan mudah masuk kedalam badan melalui vagina dan melemahkan sistem imuniti badan. Bakteria akan memasuki ke dalam sistem badan hanya dalam tempoh 2 jam sekiranya haid ini tidak dicuci.


* Setiap wanita menggunakan ~ 15 000 keping tuala wanita sepanjang hayat 
(35 tahun ;period pada usia 12 tahun dan menopouse pada usia 47 tahun).
Maka, risiko wanita itu terdedah pada Dioksin adalah 
15 000 kali !!!
Patutlah
Kanser Serviks (Pangkal Rahim) menjadi
Pembunuh No. 2 Wanita Malaysia

Tuala wanita yang selamat memang banyak kat pasaran sekarang ni.
Tapi apa salah nye bertukar pada yang lebih memberi kesan sihat dan selamat.
Memang pad biasa harganya MURAH...tapi perlu ada kesedaran bahawa aset kewanitaan kita harganya TAK TERNILAI sekiranya ianye di ragut penyakit yang biasanya menjadi pembunuh utama wanita masa kini.


Sekali lagi diulangi
"JOM BERTUKAR KEPADA PAD BIO SELEZA....HMMMMMMMMMM SELESANYEEEEE!!!

bio seleza, pad terbaik


bio seleza, pad siang, pad malam

bio seleza, pad kesihatan


bio seleza 9 layer, pad kesihatan


 FOR SPECIAL PRICE:

CONTACT

ZAHRA


013-2809463

Bio Seleza Pad , Pad Pilihan Wanita Masa Kini

BIO SELEZA PAD...
bioseleza, pad kesihatan

cegah kesan buruk tuala wanita
wahai wanita...pernahkah anda mengalami masalah seperti ini...

#jangkitan faraj
#kegatalan faraj
#keputihan
#Kekuningan
#endometriosis
#kitaran haid tidak teratur
#berbau atau Discharge berlendir
#darah beku
#Ruam

antara penyebab banyak penyakit berkaitan dengan alat sulit wanita adalah kerana sifatnya yang sensitif dengan perkitaran yang lembap ....dan yang paling mudah adalah kerana kesan penggunaan tuala wanita .....

Jika ini berlaku sebenarnya tuala wanita adalah mengandungi #dioxin yang merbahaya dan boleh mengancam nyawa pada jangka masa panjang kesan jangka pendek adalah akan terbit simpton2 seperti diatas dan yang paling di takuti pastinya #KANSERSELVIK

kita disarankan supaya mencegah dahulu sebelum mengubati kan....antara lagkah yang perlu setiap wanita buat adalah seperti berikut :

1. seringkali membuat pemeriksaan doktor ...andaikata terdapat simptom-simptom seperti diatas

2. menjaga kesihatan di bahagian ini terutama semasa haid. jika perlu boleh menggunakan petua nenak moyang kita seperti membasuh dengan air sireh yang dicampur dengan sedikit garam..  ( saya menggunakan kaedah ini )

3. mencuci dengan sabun pencuci khas yang mempunyai PH yang rendah dan bersesuaian

4. memastikan ianya sentiasa dalam keadaan kering untuk mengelak pembiakan bakteria

5.menggunakan pad atau tuala wanita yang bersesuaian dan dalam hal ini saya syorkan #bioselezasanitarypad

6. menjaga pemakanan

7. elakan berkongsi tuala


bioseleza, pad kesihatan

BIO SELEZA FEMININE PAD

BIO SELEZA

Tuala wanita dengan fungsi penjagaan kesihatan yang semakin popular di pasaran

Bukan sebarangan tuala wanita kerana ia mempunyai 4 kebaikan utama yang hanya dimiliki oleh jenama 
BIO SELEZA

1) Fungsi pembasmian bakteria
2) Fungsi Penyahbauan
3) Menyelasan fungsi fisiologi tubuh badan
4) Melegakan sakit puan

Malah ciri-ciri yang ada pada Bio Seleza Feminine Pad pasti memikat hati semua wanita-wanita di luar sana kerana

1) Jalur Teras Anti bakteria
2) Penyerapan secara hiper
3) Rekaan kawalan kebocoran yang unggul
4) Permukaan kapas yang lembut
5) Lapisan berongga untuk pengaliran udara
6) Ultra Nipis
7) Tidak bertoksik dan mesra kulit
8) Perlindungan kebersihan yang maksimium



Berminat nak rasakan sendiri kehebatan Bio Velocity Bio Seleza 
boleh hubungi Zahra. 

 Zahra
013-2809463


Bio Seleza Feminine Pad Pilihan Wanita Masa Kini

Premium Set Gift A

Bio Seleza Feminine Pad (MIXED) mengandungi:
1) Bio Seleza Feminine Pad (Pantyliner) x 2 pek (30 keping pantyliner setiap pek)
2) Bio Seleza Feminine Pad (Day Safe) x 2 pek (10 keping setiap pad)
3) Bio Seleza Feminine Pad (Night Safe) x 1 pek (8 keping)
4) Bio Seleza Feminine Pade (Night Safe - Extra Long) x 1 pek (8 keping)

    HARGA : RM 164.00
    FREE DELIVERY


Premium Set Gift B

Bio Seleza Feminine Pad (PANTYLINER) mengandungi:

1) 6 pek yang mengandungi 30 keping pantyliner 
    (jumlah 180 keping pantyliner)

     HARGA : RM 174.00
     FREE DELIVERY



Premium Set Gift C
Bio Seleza Feminine Pad (DAY SAFE) mengandungi:

1) 10 keping x 6 pek Tuala Wanita untuk siang hari (jumlah 60 keping)

   HARGA : RM 160.00
   FREE DELIVERY


Promosi Set Tuala Wanita Bio Seleza

BIO SELEZA, PAD SELESA, PAD KESIHATAN


Tuala wanita pilihan ramai

Tahu kah anda yang tuala wanita biasa di proses dari recycle paper?? 
Pilihan tuala wanita yang SALAH boleh mengancam kesihatan dalam DIAM.. 
jadi jom bertukar kepada #bioseleza femine pad. 
Dengan bioseleza tiada lagi masalah:

#keputihan
#kekuningan
#vaginagatal
#sukarhamil
#masalahhormon
#periodpain
#periodtidakteratur
#pening serta kurang tenaga ketika period..



BIO SELEZA, PAD KESIHATAN


Bagaimana ia berfungsi??
Bioseleza mengandungi nano perak dan ion negative untuk 
membasmi 99.99% bakteria dan Far Infrared Rays (FIR)
untuk melancarkan peredaran darah ..

For detail Pm/WA 
013-2809463 (zahra)